לאבד קצת שיער כל יום זה טבעי לחלוטין. אבל כאשר אתה מאבד הרבה שיער, זה יכול להיות קשה להבין מה גורם לנשירת שיער זו – במיוחד אצל נשים.
רוב הזמן נשירת שיער קלה היא רק סימן לכך שהגוף שלך צומח חדשים ובריאים כדי להחליף את הישן. למעשה, איבוד של עד 100 שערות ביום זה נורמלי לחלוטין. אם אינך בטוח מה נורמלי עבורך, מומלץ פשוט לשים לב למה שאתה רואה בדרך כלל בניקוז המברשת או המקלחת שלך. ואם פתאום אתה שם לב להרבה יותר, או שהקוקו שלך דק יותר או שאתה רואה יותר קרקפת, אז אולי אתה מאבד יותר שיער ממה שאתה צריך.
להבין מדוע אתה מאבד לפתע יותר שיער מהרגיל יכול להיות מסובך מכיוון שישנן סיבות רבות ושונות לנשירת שיער אצל נשים. חלקם, כמו נשירת שיער תורשתית (התקרחות אנדרוגנטית), לא ממש בשליטתך – אתה מקבל את היד שקיבלת.

אבל אחרים, כמו התקרחות מתיחה או נשירת שיער זמנית (מצב נפוץ מאוד הנקרא telogen effluvium), ניתנים לניהול או אפילו לאחור אם נתפס מוקדם. מה שהופך את הדברים למסובכים עוד יותר, סיבות מסוימות לנשירת שיער אצל נשים גורמות לנשירה פתאומית בעוד שאחרות עשויות להפוך לבולטים יותר עם הזמן..אם שמת לב שהשיער שלך נושר יותר מהרגיל, נראה דק יותר, או נראה כאילו אם שמת לב שהשיער שלך נושר יותר מהרגיל, נראה דק יותר או נראה שהוא צומח לאט יותר, הנה כמה הסיבות הנפוצות ביותר לנשירת שיער אצל נשים.
1. גנטיקה
כשאנחנו חושבים על נשירת שיער תורשתית, אנחנו בדרך כלל עוברים ישר להתקרחות גברית. אבל אנשים מכל המינים רגישים לנשירת שיער תורשתית. אצל נשים נשירת השיער מתרכזת בדרך כלל בכותרת הראש (במיוחד בולטת בחלק השיער), בעוד שהיא נוטה יותר להשפיע על גברים לאורך קו השיער.
למרות שאינך יכול למנוע את הסוג הזה של נשירת שיער לחלוטין, ישנם טיפולים זמינים – כגון מינוקסידיל ללא מרשם או פינסטריד – שיכולים להאט אותו ולגרום לשיער להישאר מלא יותר. אז ככל שמתחילים טיפול מוקדם יותר, כך ייטב. זכור כי אפשרויות הטיפול שלך עבור כל מצב או בעיה בריאותית ברשימה זו עשויות להשתנות עם הזמן בהתבסס על מחקר חדש וטיפולים זמינים חדשים. ודא שיש לך שיחות מתמשכות עם הרופא שלך על אילו אפשרויות טיפול עשויות להיות הטובות ביותר עבורך.
2. לידה
בדרך כלל, השיער שלך עובר שלושה שלבי חיים עיקריים. ראשית, יש שלב צמיחה; שנית, יש שלב מעבר כאשר הגדילה נעצרת אך השיער לא נושר; ואז יש שלב מנוחה. לבסוף, לאחר שלב המנוחה, השיער שלך נושר.
אבל במהלך ההריון, רוב האנשים שמים לב שהשיער שלהם עובר למצב צמיחה מהירה. זה כאשר הכל נמצא בשלב של צמיחה, צמיחה, צמיחה, כי יש גלים של הורמונים [אסטרוגן] שגורמים לשיער לצמוח. לא רק ששלב הגדילה נכנס להילוך גבוה, אלא שהוא גם נמשך זמן רב מהרגיל, כלומר נשירה רגילה לא מתרחשת.

ברגע שרמות האסטרוגן חוזרות לנורמליות לאחר הלידה, השיער חוזר למחזורי הצמיחה הרגילים שלו ומתחיל להשיל את כל השיער העבה והשופע שהצטבר במהלך 10 החודשים האחרונים. יש נשים שחוות נשירה קלה מאוד, אך אחרות חוות נשירה אינטנסיבית במשך כמה חודשים.
סוג זה של נשירת שיער (טכנית, נשירת שיער) נקרא טלוגן effluvium, והוא יכול להתרחש חודשים לאחר אירוע מלחיץ או אירוע חיים גדול כמו לידה. שיאי הנשירה כארבעה חודשים לאחר האירוע, שגרם לו.
נשירת שיער לאחר לידה היא, למרבה המזל, זמנית. אז אתה לא באמת צריך לעשות שום דבר כדי לטפל בזה, אומר ה- AAD. אבל יש דרכים לגרום לשיער שלך להיראות ולהרגיש מלא יותר בזמן שאתה מחכה. לדוגמה, חפשו שמפו ומרככי נפח שנועדו לשיער עדין והימנעו ממוצרים שמכבידים על השיער.
3. שינויים במניעת הריון
הפסקת אמצעי מניעה הורמונליים או מעבר לסוג אחר של אמצעי מניעה הורמונליים יכולים גם הם לגרום לנשירה הנגרמת על ידי הורמונים. בין אם אתם רק מתחילים אותו, מפסיקים אותו או משנים מותגים, הגוף שלכם יכול להגיב בכך שיגרום לשיער לעבור למצב נשירה מוגבר.
זוהי צורה נוספת של טלוגן פלח, מה שאומר שהיא בדרך כלל זמנית. אתה יכול לסמוך על מוצרים להענקת נפח וטריקים לעיצוב בזמן שאתה מחכה לשיער שלך שיחזור למלא שלו.
4. חסרים תזונתיים
יצירה ושמירה על שיער בריא מסתמכת על קבלת תזונה מוצקה. בפרט, מחסור בברזל, אבץ, ויטמין B3 (ניאצין) וחלבון נקשרו כולם לסוגים שונים של נשירת שיער.
טיפול במחסור תזונתי מתחיל בדרך כלל בשיחה עם הרופא שלך ובדיקת דם כדי לאבחן במדויק את הבעיה שלך. אז הרופא שלך עשוי לטפל במחסור שלך באמצעות תוספי מרשם או עשוי להפנות אותך לרופא רפואי להדרכה נוספת.

5. תרופות
חלק מהתרופות עלולות לגרום לנשירה כרונית. בפרט, אלו המשמשים לניהול לחץ דם גבוה, סרטן, דלקת פרקים ודיכאון ידועים כגורמים לבעיות נשירת שיער.
אם אתה חושב שהתרופות שלך עלולות לגרום לנשירת שיער, בדוק עם הרופא שלך. במקרים רבים, סוג זה של נשירת שיער הוא זמני. אבל אם נשירת השיער שלך הופכת לכרונית, ייתכן שהרופא שלך יוכל לרשום תרופה אחרת שאינה גורמת לתופעת לוואי זו.
6. קשקשים או פסוריאזיס בקרקפת
כאשר העור על הקרקפת דלקתי ומגרד, ברור שזה מפתה לגרד אותו. אבל זה עלול לגרום לשיער שלך להשיל יותר מהרגיל.

קשקשים הם הגורם הכי קל לטיפול לנשירת שיער, מכיוון שניתן לטפל בו עם מוצרים ללא מרשם, כמו שמפו המכיל אבץ פיריתיון או מרכיבים פילינג כגון Head & Shoulders Classic הקלאסי ($9, אמזון) או Oribe Serene Scalp שמפו נגד קשקשים (46$, Dermstore). עקביות היא הטריק, אז חשוב למצוא שמפו ומרכך שאתה אוהב מספיק כדי להשתמש באופן קבוע.
7. מתח רגשי או פיזי אינטנסיבי
כשאתה חווה משהו מלחיץ או טראומטי – לא הלחץ היומיומי הממוצע שלך, אלא משהו גדול ומשנה חיים כמו גירושים, מוות במשפחה, שינוי משמעותי בעבודה או מעבר גדול – אתה עלול לחוות עצירה זמנית בצמיחת השיער, כאשר הגוף שלך משקיע את משאביו כדי להעביר אותך דרך האירוע הגדול.
לא כולם צומחים באותו קצב. חלקם גדלים, חלקם נחים, וחלקם נשירים באופן פעיל. כאשר יש לך את המצבים האלה, הגוף שלך עוצר את צמיחת השיער, ואז הדברים מתחילים מחדש וכל השערות האלה שנעצרו מתחילות להידחף החוצה באותו הזמן. אותו דבר יכול לקרות עם מתח פיזי וטראומה, כמו ניתוח גדול, אשפוז בבית חולים או אפילו ירידה מהירה מאוד במשקל.
בדרך כלל סוג זה של נשירת שיער הוא זמני. אבל אם זה מפריע לך, בדוק עם רופא עור כדי ללמוד עוד על שינויים בעיצוב ומוצרים שבהם אתה יכול להשתמש כדי לגרום לשיער שלך להיראות ולהרגיש מלא יותר.
8. מחלות אוטואימוניות
מצב אוטואימוני גורם לגוף לזהות את זקיקי השיער שלו כזרים והוא תוקף אותם וגורם לשיער לנשור.
זה יכול להיות מצב כמו אלופציה אראטה, שבו המערכת החיסונית תוקפת את זקיקי השיער. לפעמים אנשים עם אלופציה אראטה רואים את השיער שלהם צומח בחזרה (למרות שהוא עלול ליפול שוב). אבל אם לא, רופאי עור יכולים לעזור על ידי רישום טיפולים שונים, כמו הזרקת קורטיקוסטרואידים כדי לעורר צמיחת שיער.

מצבים המשפיעים בעיקר על חלק אחר בגוף – כמו מחלת בלוטת התריס, דלקת מפרקים שגרונית או אנמיה חרמשית – יכולים גם הם לגרום לנשירת שיער כאחד מני תסמינים רבים. בנוסף, זאבת זו עלולה לגרום להצטלקות מסוימת בזקיק השיער, וכתוצאה מכך לנשירת שיער לצמיתות.
מצבים אלו יכולים להיות חמורים ודורשים אבחנה מדויקת מרופא מנוסה. אז אם אתה חושב שנשירת השיער שלך עשויה להיות קשורה לבעיה בסיסית כמו מצב אוטואימוני, חשוב לדבר עם הרופא שלך.
9. לובשת תסרוקות צמודות מדי לעתים קרובות מדי
זה יכול לגרום להתקרחות מתיחה. באופן קלאסי, זה קורה כשאנשים לובשים צמות צמודות באופן כרוני, אבל ראיתי את זה גם עם קוקו צמוד. זה יכול לגרום לדילול מתקדם של קו השיער, ואם אתה עושה את זה מספיק זמן, נשירת השיער עלולה להיות קבועה. זה נחשב לתהליך הצטלקות, שעלול לפגוע בזקיק השיער ללא תקנה.
כדי לסייע במניעת ולטפל בנשירת שיער כתוצאה מהתקרחות מתיחה, לעולם אל תלבשי תסרוקת אחת במשך זמן רב מדי, והשתדלות לא למשוך חזק מדי אם אתה יכול לעזור לו.
10. עיצוב שיער בחום באופן קבוע
נשים יבואו אליה ויגידו לה שיש להן נשירת שיער, כשבאמת יש להן משהו שנקרא trichorrhexis nodosa. זהו מצב בו נקודות תורפה ופגומות בפיר השיער גורמות לשיער להישבר בקלות. הסיבה? נזק תרמי לשיער מדברים כמו שימוש בכלים חמים והלבנת יתר. במקרה זה, נשירת השיער אינה בהכרח מהשורש אלא היא ממקום כלשהו לאורך הפיר.

הטיפול ב-trichorrhexis nodosa כרוך בדרך כלל באיתור והימנעות של מקור הנזק, שיכול להיות כלים חמים, כימיקלים קשים או צחצוח אגרסיבי. במקום זאת, בחרי בטכניקות צחצוח עדינות ובמוצרי שיער עדינים ומרגיעים.
11. עיבוד יתר של השיער שלך
קבלת סלסולים תכופים, הליכי החלקה כימיים או הליכים מרגיעים – בעצם כל דבר שמשתמש בכימיקלים קשים על הקרקפת והשיער – יכול לפגוע בזקיק השיער ולגרום לנשירת שיער לצמיתות. לאחר עלבונות חוזרים ונשנים, זקיקי השיער פשוט לא יצמחו בחזרה. זה יכול לגרום לשיער להיראות דק יותר, ועלול להיות בולט במיוחד על הקרקפת.
אתה יכול למנוע נזק נוסף על ידי הימנעות מההליכים הקשים הללו ושימוש במוצרים שנועדו לסייע בהלחנת וריפוי השיער והקרקפת שלך. אבל אם אתה רוצה שהשיער שלך יצמח בחזרה, סביר להניח שתצטרך לגייס את הדרכה של רופא עור מוסמך.